پذیره نویسی اوراق اجاره سهام ش ...
گروه خدمات بازار سرمایه الگوریتم با مشارکت در تأمي ...
گروه خدمات بازار سرمایه الگوریتم با مشارکت در تأمي ...
سبدگردان الگوریتم در سال 1399 اقدام به تاسیس دو ص ...
گسترش فعالیت کسب وکارهای نوپا در چند سال اخیر در ا ...
در حال حاضر 12 شرکت در صنعت پرداخت در کشور فعالیت دارند که 5 شرکت از آنها در بازار بورس و فرابورس عرضه شده اند. این شرکتها از محل دریافت کارمزد بابت خدمات گوناگون در زمینه واسطه گری پرداخت وجوه، درآمد کسب میکنند. بخش عمده درآمد این شرکتها مربوط به کارمزد شبکه شاپرک میباشد لذا هرچه مبلغ و تعداد تراکنشهای شبکه شاپرک بیشتر شود درآمد این شرکتها نیز افزایش مییاید. به همین منظور ابتدا به بررسی عملکرد شبکه شاپرک طی سالهای گذشته پرداخته میشود و سپس شرکتهای فعال بورسی در این حوزه از نظر عملیات تا سال 1398 مقایسه میشوند.
بر حسب نوع سرویس 84% کل تراکنشهای سال 1398 مربوط به خرید کالا و خدمات، 11% مربوط به خرید شارژ و پرداخت قبض 11% و 5% مربوط به مانده گیری 5% بوده است.
شرکتهای به پرداخت ملت، پرداخت الکترونیک سامان، تجارت الکترونیک پارسیان و آسان پرداخت پرشین در سال 98 به ترتیب با 22%، 19%، 15% و 14% بیشترین سهم از تعداد تراکنشهای شبکه شاپرک را داشتهاند.
شرکتهای به پرداخت ملت، پرداخت الکترونیک سامان، کارت اعتباری ایران کیش و تجارت الکرونیک پارسیان در سال 98 به ترتیب با 24%، 16%، 13% و 11% بیشترین سهم از مبلغ تراکنشهای شبکه شاپرک را داشتهاند.
شرکتهای به پرداخت ملت، پرداخت الکترونیک سامان و تجارت الکترونیک پارسیان در سال 98 به ترتیب بیشترین تعداد تراکنش از طریق ابزار پذیرش کارتخوان را داشتهاند.
شرکتهای پرداخت الکترونیک سامان، آسان پرداخت پرشین و پرداخت نوین آرین در سال 98 به ترتیب بیشترین تعداد تراکنش از طریق ابزار پذیرش موبایل را داشتهاند.
شرکتهای آسان پرداخت پرشین، تجارت الکترونیک پارسیان و پرداخت الکترونیک سامان در سال 98 به ترتیب بیشترین تعداد تراکنش از طریق ابزار پذیرش اینترنتی را داشتهاند.
یکی از مزیتهای رقابتی شرکتهای فعال در صنعت پرداخت افزایش میانگین مبلغ تراکنشهای انجام شده میباشد. افزایش این میانگین باعث ایجاد پتانسیل شناسایی درآمد از محل کارمزد شاپرک میگردد. به ترتیب 3 شرکت رکیش، پرداخت و سپ در بخش متوسط مبلغ تراکنشهای خرید و همچنین در بخش متوسط مبلغ تراکنشهای پرداخت قبض و خرید شارژ به ترتیب جایگاه اول تا سوم را از آن خود نمودهاند.