حواشی عرضه فلزات، شاخص را در فاز اصلاحی قرار داد
1399/05/19 نویسنده: امیر سیرانی سمت: کارشناس سرمایه گذاری
ثبات قیمت دلار، تغییرات نرخ سود بانکی و نرخ سود اوراق بدهی، به همراه حواشی شایعات مربوط به خروج محصولات فلزی از بورس کالا، باعث شده تا با نزول سهام گروه شاخصساز فلزات، شاهد بازگشت شاخص از دو میلیون واحد باشیم.
سیرانی، تحلیلگر ارشد شرکت سبدگردان الگوریتم در خصوص نقش گروه فلزات در روند تغییرات شاخص، اظهار داشت: هفته گذشته همگام با اصلاح سهمهای موجود در ETF دولتی و تاثیرگذاری آنها بر روی شاخص، طبق پیشبینیها شاخص وارد فاز اصلاحی شد به گونهای که علیرغم شروع مثبت در نخستین روز کاری هفته اخیر و عبور شاخص از مرز دو میلیون واحدی، به دلیل روند منفی سهمهای شاخصساز مجددا شاهد بازگشت به فاز اصلاحی و قرارگیری در محدوده دو میلیون واحدی بودهایم.
امیر سیرانی گفت: سیاستهای بانک مرکزی در یک ماه اخیر و تغییر نرخ بهره تا ۱۸ درصد و اخبار مربوط به انتشار اوراق بدهی دولتی، شاخص را تحت تاثیر قرار داده است. به گونهای که به نظر میرسد با فروش و انتشار اوراق دولتی توسط بانک مرکزی، نرخ سود گامبهگام به سمت ۲۵ درصد نزدیک شده و شاهد تاثیرپذیری بازار باشیم.
وی در مورد تاثیر پذیری بورس از دلار گفت: ترمز نرخ دلار کشیده شد و با اصلاح روند پرشتاب صعودی، از قله ۲۶ هزار تومان و ثبات در محدود ۲۲ هزار تومانی شاهد نزول سهمهای فلزات و استقبال از سایر حوزهها، همچون بانک و بیمه که از صعود پر شتاب بازار جا مانده بودند، هستیم.
سیرانی به اقبال بورس برای معامله روی سهمهای کوچک اشاره کرد و گفت: اخبار و تصمیمات باعث تمایل بازار بر روی سهمهای کوچک شده و بازار را از روند مثبت به روند منفی تغییر داده است. تحلیلگر ارشد شرکت سبدگردان الگوریتم با اشاره به صفهای خرید و فروش گفت: تعداد صفهای خرید، بیشتر از صفهای فروش بودند، اما به دلیل این که صفهای فروش به شاخصسازها تعلق داشتند، ریزش شاخص را توجیهپذیر میکرد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه، از گروه فلزات به عنوان لیدر بازار سرمایه نام برد و افزود: با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته از احتمال افزایش تقاضا و در نتیجه، رشد قیمتی پس از پایان پاندومی کرونا و همچنین انتظار تورمی و محدودیتهای ارزی گروه فلزات به عنوان لیدر در بازار سرمایه، از آینده رو به رشدی برخوردار خواهند شد.
وی در خصوص حواشی عرضه محصولات فلزی در بورس کالا و تاثیر آن بر سهام این شرکتها گفت: آنچه مسلم است هر معاملهای خارج از بورس کالا به ایجاد رانت منجر خواهد شد و در این رابطه تجربه نشان داده قیمتگذاری دستوری نیز نمیتواند پاسخگوی مشکلات بازار باشد، اما عرضه قطره چکانی از سوی شرکتهای فولادی به همراه حواشی و شایعاتی که در زمینه احتمال خروج این محصولات از بورس کالا مطرح شده اگرچه با تکذیب دولت همراه بود اما تاثیر خود را در این مقطع زمانی، کوتاه مدت بر سهام شرکتهای فولادی گذاشته و به یکی از عوامل روند نزولی در این حوزه مبدل شده است.
سیرانی همچنین از انتظار بازار برای مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا خبر داد و گفت: انتخابات آمریکا که در ماههای آینده اتفاق میافتد و پیروزی دموکراتها، احتمال گشایش فضای بین الملل و ریزش دلار را ممکن میسازد که قطعا بازار سرمایه نیز از تغییرات مستثنی نخواهد بود .
درج نظر