آخرین مطالب وبلاگ live-chat-up-arrow live-chat-down-arrow

پذیره نویسی اوراق اجاره سهام ش ...

گروه خدمات بازار سرمایه الگوریتم با مشارکت در تأمي ...

وضعیت عملکردی صندوق سرمایه گذا ...

سبدگردان الگوریتم در سال 1399 اقدام به تاسیس دو ص ...

پذیره نویسی بزرگترین صندوق جسو ...

گسترش فعالیت کسب وکارهای نوپا در چند سال اخیر در ا ...

وبلاگ الگوریتم

بررسی اثر ویروس کرونا بر تقاضای فلزات اساسی


در این گزارش تحلیل آقای دکتر پورمقیم، مدیر سبد شرکت سبدگردان الگوریتم در خصوص اثرپذیری تقاضا و قیمت جهای فلزات اساسی از ویروس کرونا را می خوانیم.
تحلیل گران معتقدند که ظهور ویروس کرونا تقاضا و قیمت فلزات اساسی را بسیار بیشتر از سارس تحت تاثیر قرار خواهد داد. تعداد مبتلایان سارس در سال 2003 و در مدت زمان 9 ماهه تا کنترل آن در نهایت به 8096 نفر رسید که از این تعداد 774 نفر جان خود را از دست دادند. اما در مقایسه، پس از گذشت 70 روز از شیوع کرونا بیش از 65 هزار به این ویروس مبتلا شده اند که از این تعداد 1486 نفر جان خود را از دست داده اند.
شهر ووهان، مرکز شیوع ویروس کرونا، کلان شهری است که مرکز صنایع مختلف از جمله خودروسازی به عنوان یکی از محرک های اصلی تقاضای فلزات اساسی مانند فولاد و مس می باشد و برای مقابله با انتشار ویروس در قرنطینه به سر می برد و عملا چرخه تولید در آن متوقف می باشد. آن چنان که هیوندای و کیاموتورز به عنوان دو خودروساز بزرگ کره جنوبی با تولید 3.24 میلیون خودرو در سال 2019، اعلام کرده اند که به علت عدم تامین قطعات از چین فعالیت 15 خط تولید محلی خود را متوقف می کنند. خودروسازان دیگر مانند سانگ یانگ موتورز و سامسونگ موتورز نیز یا تولیداتشان را متوقف کرده اند و یا در حال بررسی آن می باشند. واضح است که هرگونه توقف زنجیره تامین می تواند به کاهش تقاضا برای فلزات اساسی منجر شود. به طوری که پیش‌بینی قیمت فلزات اساسی به خصوص فولاد و مس شاهد کاهش 2 تا 3 درصدی بوده است. در این بین تولیدکنندگانی مانند نیپون استیل ژاپن به عنوان سومین تولید کننده فولاد در جهان با تولید سالیانه 54 میلیون تن در تلاش اند تا با کاهش 10 درصدی تولید خود سمت عرضه بازار را مدیریت کنند.
در مقایسه میزان اثرگذاری این بیماری، این موارد هم قابل توجه هستند، سهم چین در مصرف جهانی فلزات اساسی از کمتر از 20 درصد در سال 2003 به نزدیک 50 درصد در سال 2019 رسیده است. همچنین در دوره شیوع سارس، چین دارای رشد اقتصادی فزاینده ای بود که موجب شد بعد از کنترل این بیماری قیمت فلزات اساسی در کمتر از دو ماه به سطح قبلی خود بازگردد، حال آن که رشد اقتصادی چین به علل مختلف از جمله جنگ تجاری با آمریکا نسبت سال گذشته کاهش داشته است.
با این وجود انتظار می رود در اوج شیوع بیماری و در صورت عدم انتشار قابل توجه ویروس در مناطق خارج از ووهان یک بازگشت قیمتی در پیش باشد. البته خبر ساخت آزمایشگاهی واکسن در چین و انگلیس و آغاز آزمایش آن بر روی موجودات زنده می تواند تسریع بخش این بازگشت باشد. همچنین دولت چین به کارگران دستور داده است که در روز دوشنبه 10 فوریه بر سر کارهای خود حاضر شوند که خود می تواند با از سرگیری تولید محرک سمت تقاضا در بازارهای جهانی باشد.
به هر جهت واضح است که سرمایه گذاران تردیدهایی در مورد آینده بازار فلزات اساسی دارند اما در عین حال نسبت به اخبار حاشیه ای این ویروس بی توجه شده اند و منتظر دریافت سیگنال های مثبت از کنترل بیماری می باشند به طوری که در هفته گذشته ارزش بازار سرمایه دنیا با جهش 1.8 تریلیون دلاری به 87.4 تریلیون دلار رسید و بخش عمده ای از افت ارزش هفته پایانی ژانویه را جبران کرد.

نظرات

درج نظر